TEKİRDAĞ / MALKARA - Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuzun Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı 25.04.2024 tarihinde Malkara Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Aysan Makina fabrikasına teknik gezi düzenlemiştir. Destekleri için Aysan Makinaya teşekkür ederiz.

Nis

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen 2023-1-TR01-KA121-VET-000163549 sözleşme numaralı 2023 Yılı Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projesi Kapsamında 6 öğrencimiz ileri tarihte belirlenecek bir avrupa ülkesinde 15 günlük staj faaliyeti gerçekleştirecek ve onlara iki teknik öğretmenimiz refakat edecektir. Yine aynı proje kapsamında bir öğretmenimiz 1 hafta süreli kurs faaliyetine katılım sağlayabilecektir.

Nis

Okulumuzun Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı 18.04.2024 tarihinde Malkara Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Metsan Makina firmasına teknik gezi düzenlemiştir. Destekleri için Metsan Makinaya teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 02.02.2024 tarih ve 2024/36 sayılı Genelgesi kapsamında İş veren ve işletme temsilcilerimize yönelik toplantı yapılmıştır.

Toplantıda;

İşletmelerin öğrencilere karşı görev ve sorumlulukları

İş kazası ve meslek hastalığı ile iş sağlığı ve güvenliği konularında yaşanan sorunlar ve alınacak tedbirler

görüşülmüştür.

Mrt

Okulumuzda 04.03.2024 tarihinde Malkara ilçesindeki tüm meslek lisesi öğretmenlerine yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği" farkındalık eğitimi verildi.

Mrt

Okulumuzda 07.03.2024 tarihinde deprem tatbikatı yapıldı. Bu sayede okulumuzdaki tüm öğrenciler ve öğretmenler deprem anında ve sorasında yapılması gerekenler konusunda bilinçlendirilmeye çalışıldı.

Şbt

Okulumuzda Alan Şeflerimiz tarafından tüm öğrencilerimize yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Ock

Mesleki ve teknik eğitim alanında okul yönetim kurulları oluşturularak okul sanayi iş birliği modelinin uygulanacağı, mesleki ve teknik eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için yapılacak çalışmaları kapsayan iş birliği protokolü İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tevfik Yamanoğlu, Malkara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halıcı tarafından Malkara Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde imzalandı.

İmza töreninde Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürümüz İsmail Yılmaz,  Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Osman Akça, Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Peksöz ve Malkara Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yıldırım hazır bulundu.

Eyl

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılında Kültür ve Meslek Derslerinde yapılacak olan sınav tarihleri belli oldu.

May

Teknofest 2023 Akıllı Ulaşım Yarışması Lise kategorisinde “Sinyalizasyon 4.0” adlı proje çalışmamız yüzbinlerce rakip takımı ve 1 milyondan fazla yarışmacıyı geride bırakarak TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışması finalinde yarıştı.

Danışmanlığını Elektrik Öğretmenimiz Mehmet Ali ERBAY’ın yaptığı, 12/A sınıfı öğrencilerimiz Mert TOPÇU ve Emir METİN’den oluşan PRESESYON isimli takımımız 27 Nisan-01 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Hava Limanında yapılan final yarışmasında ve sergisinde başarı bir şekilde okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi temsil etti.